Tot voor kort had ik nog nooit van Badr Hari gehoord. Voor mij kon die naam net zo goed betrekking hebben op een sierlijk type gootsteen als op een nieuw soort hondenvoer. “Uw Jack Russell wordt pas écht groot en sterk met flinke porties Badr Hari.” Maar sinds een paar maanden weet ik dat Badr Hari een rijke kickbokser is, die het met Estelle Cruyff doet. Verder schijnt het iemand te zijn, bewijs heb ik niet, die ook buiten zijn werk om zijn handen graag uit de mouwen steekt. Normaal gesproken een eigenschap die vrouwen erg aanspreekt, maar die in het geval van Badr Hari gepaard gaat met nét iets meer gescheurde levers en gebroken voortanden dan zijn medemens lief is. Een greep uit de nieuwsberichten van de laatste week.

‘Badr Hari vaker agressief’

‘Badr Hari sloeg ook in nachtclubs Air en Jimmy Woo om zich heen’

‘Slachtoffer mishandeling beschuldigt Badr Hari’

‘Politie onderzoekt Badr Hari’

‘Badr Hari is de schrik van het nachtleven’

‘Was het Badr Hari die Koen Everink in elkaar sloeg?’

‘Badr Hari allegedly involved in assault’

‘Badr Hari mishandelde al eerder mannen’

‘Badr Hari mogelijk toch betrokken bij vechtpartij’

Als ik de berichten moet geloven, dan is Badr Hari de Bokito van het Amsterdamse uitgaansleven. Je kijkt hem met een schuin oog aan en voor je het weet vlieg je over de bar richting het schap met buitenlands gedistilleerd. Met alle gevolgen van dien. Het kan niet lang meer duren, voordat hij een belletje krijgt van Syrisch president Assad. Knappe rebel die ‘m nog wat kan doen. Ik snap ook goed dat Ruud Gullit heeft besloten niet boos te zijn op Badr Hari voor het inpikken van zijn liefje. “Natuurlijk vind ik het geen punt als je seks hebt met mijn vrouw, ga lekker je gang.” Daarmee stelde hij zijn botten veilig. Geef hem eens ongelijk. Maar heel eerlijk: ik ben al een tijdje op zoek naar iemand als Badr Hari.

Hij zou een probleempje kunnen oplossen met een louche buurman, waar de politie geen raad mee weet. Voor Hari een kleine schnabbel, voor mij een grote opluchting. Hoeveel negatieve krantenkoppen er ook nog over hem verschijnen: als ik hem goed weet te gebruiken, is zelfs Badr Hari goud waard.