Hang de vlag maar uit, want het is feest in de homogemeenschap. Na de overwinning in de strijd tegen de sodomiewetten (artikel 248-bis uit het Wetboek van Strafrecht) die het homoseksueel gedrag strafbaar stelden, de erkenning toch écht geestelijk gezond te zijn én eindelijk in het homohuwelijksbootje te mogen stappen is daar ineens een nieuw lichtpuntje: ook homo’s kunnen pleegouders zijn!

De heldere ingeving is afkomstig van het ministerie van Volksgezondheid. Met de campagne ‘ontdek de pleegouder in jezelf’  heeft het ministerie de homogemeenschap ontdekt. Na jaren van cognitieve dissonantie met betrekking tot de donkere krochten van de homowereld is ook daar het licht gaan schijnen. Hoezee!

Met de campagne hoopt het ministerie dit jaar nog zo’n 3500 nieuwe pleeggezinnen te genereren.  De homogemeenschap hoopte dat eigenlijk al een kleine tien jaar eerder te kunnen doen, maar stuitte toen op weerstand vanuit de zaaddodende politiek. Jaren achtereen hebben homostellen zich tot frustrerends toe in bureaucratische U-bochtconstructies moeten wringen, maar succes bleef uit. Mede dankzij de vertragingstechnieken van ene minister Donner van Justitie was het bij wet verboden om directe adoptie toe te staan voor een man-man of vrouw-vrouw-koppel. Veel te raar. Zoiets moet haast wel schadelijk zijn voor kinderen. Kunnen we niet toestaan.

Maar, moet het ministerie van Volksgezondheid tijdens hun heldere moment gedacht hebben, zijn homo’s eigenlijk ook niet gewoon mensen? En… is het eigenlijk niet een afspiegeling van de maatschappij om een kind te laten opgroeien bij twee vaders, twee moeders, alleenstaanden of mensen met weinig geld? Is het –maar nu maken we het wel heel bont hoor- niet gewoon belangrijk om kinderen de basiswaarden te leren vinden in het leven door hen structuur, warmte en veiligheid bieden?

Omhels elkaar. Geef elkander een stevige handdruk. Geniet. Kus. Vrij! Het ideale sociaal-economische plaatje is na handhaving van een zeer gewelddadige bureaucratie dan ein-de-lijk verbroken. De wapens kunnen worden opgeborgen. De vlag kan worden gehesen.  Ook u bent in staat om kinderen liefde te bieden. Gaarne drie hoera’s en een veer in de bips van de moment-heldere staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten.Goed. Geen tijd meer te verspillen, het is tijd om eindelijk het fijne gezinnetje te stichten. Bereid u voor op een leven vol kinderkopzorgen, puberale uitspattingen, hét seksuele praatje (als twee pappa’s elkaar héél lief vinden…) en tonnen aan studieschulden. Verder al aan alles gedacht? Born2chill helpt speciaal voor deze blijde gelegenheid bij de spoedvoorbereiding.  Klik hier, hier en hier. Geniet!